Avreise
Avreise
Navn og adresse
Betaling
Kvittering

Øyhopping i verdensklasse - med overnatting i Bergen på Opus XVI


La Opus XVI - midt i hjertet av Bergen sentrum - være ditt hjem i 2 dager – og nyt gode dager krydret med et flott dagscruise som tar deg med ut i den vakre skjærgården langs fjordkysten utenfor Bergen.

Nyt turen, omgivelsene og de flotte opplevelsene som kommer som perler på en snor:

 • 2 netter på Opus XVI - et av Bergens flotteste hotell
 • Middag i restaurant Opus 16 (kun dag 2)
 • Flott dagscruise langs fjordkysten - i komfortabel katamaran
 • Lunch på familierestauranten til Ørjan Johannessen (vinner av Bocuse d’Or i 2015) på Bekkjarvik Gjestgiveri
 • Kaffestopp, hjemmelaget sjokolade og historiefortelling ved det gamle handelsstedet E. H. Vaage Landhandleri og Bageri på Uggedalseidet på Tysnes 
 • Ginsmaking på Bareksten – prisbelønt og i verdensklasse

Dag 1: Innsjekking på Opus XVI

Kvelden før selve utflukten, sjekker du inn på det historiske og unike Opus XVI midt i hjertet av Bergen.

Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter. 

Kommer du med bil, kan du benytte deg av hotellets «valet» parkering, hvor du kjører til hotellets resepsjon og de parkerer bilen for deg (mot en avgift). Du kan også parkere i KlosterGarasjen som ligger sentralt i Bergen sentrum og kun 5 minutter unna hotellet. Eller i Bygarasjen ved tog- og bussterminalen, ca 10 minutter unna.

Middag er ikke inkludert denne første kvelden, men det finnes en mengde restauranter og spisesteder like ved hotellet. 

Vi anbefaler Bryggen Tracteursted som ligger i Bryggestredet, innerst på Bryggen i Bergen. Stedet fra 1708 er gjenåpnet med respekt for de historiske omgivelsene og ligger kun en 7 minutters spasertur fra Opus XVI. Bestill gjerne bord på forhånd for å sikre deg plass.

Hotellet er også behjelpelig med å anbefale ut fra hva du ønsker.

 

Dag 2: Øyhopping i verdensklasse

Etter en god natts søvn og en nydelig a la carte frokost rusler du de korte 5 minuttene fra hotellet til Zachariasbryggen ved Fisketorget som er startsted for turen. Her går du ombord i katamaranen som tar deg med på en flott dagstur ut til øyriket og den vakre skjærgården. Avreise er klokken 10.15.

De moderne båtene har soldekk og komfortabel salong. Kiosken om bord byr på snacks og forfriskninger, også øl og vin. Under turen blir en informert om steder og historier tilknyttet steder vi besøker eller seiler forbi. Vikinger, krigshistorie, og mer moderne tider – samt litt om de 2 verdensmesterne som vi skal besøke.

Vi seiler ut byfjorden og en får se vakre Bergen fra sjøsiden. Turen går fra de mer urbane strøk videre forbi Sotra med retning Os som ligger sør på neset av Bergenshalvøya.

Her åpner den vakre Bjørnefjorden seg med sin storslåtte utsikt over øyrikene og de vakre Kvinnheradsalpene i bakgrunnen – hvor Norges tredje største isbre Folgefonna alltid pryder omgivelsene med melishvit dekke.


Til Bekkjarvik på Austevoll – for lunsj:

Vi seiler videre gjennom den vestlandske skjærgården - ut mot øyriket Austevoll som ligger ut mot Nordsjøen – med hele 667 småkupperte øyer, holmer og skjær.

Her legger vi til ved havnen i idylliske Bekkjarvik, og blir tatt imot på Bekkjarvik Gjestgiveri for en deilig 2 retters lunsj.

Nærheten til havet og lokale mattradisjoner setter sitt preg på måltidet, krydret med inspirasjon fra Gjestgiveriets egen verdensmester Ørjan Johannessen. Han vant gull under verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d´Or i Lyon i Frankrike i 2015, og ble da den femte nordmann som tok gull i konkurransen og satte det lille tettstedet Bekkjarvik på kartet.

Gjestgiveriet kom til på kongelig befaling da danske Kong Christian Quart på 1600-tallet bestemte at gjestgiverhus skulle bygges for hver halve eller hele dagsreise i skibsleden. Her har de tatt i mot losjerende i over tre hundre år. I dag er de fleste bygninger restaurert og tatt i bruk.

Etter lunsj kan du svinge innom Galleri Bekkjarvik, rusle en liten tur i det flotte parkanlegget eller spasere langs den flotte promenaden ved sjøen. Nyt utsikten fra den idylliske og lune båthavnen. Kanskje frister det med en dukkert på sandstranda like ved?

Fra Bekkjarvik til Tysnes – for kaffestopp 

På sjøreisen fra Bekkjarvik til Tysnes får du et flott fjordcruise som tar deg ut på fjorden, og mellom holmer og skjær, blant annet gjennom det idylliske Bårdsundet ved Reksteren.

I dette området var det stor aktivitet i okkupasjonsåra 1940–45, og langs kysten kan en se rester av kanonstillinger og betongbunkere. På Reksteren var det bygget to tyske fort, hvor et er relativt stort og godt bevart. 

Vi ankommer deretter det gamle handelsstedet på Tysnesøya fra 1902 E. H. Vaage Landhandleri og Bageri.  Her inviteres det til nykvernet kaffe og smaking av hjemmelaget sjokolade.

Det er det historiske hotellet Haaheim Gaard som eier og driver stedet. Handelsplassen er restaurert tilbake slik det en gang var - og en kommer inn i en tid en trodde var forbi.

Her vil du få oppleve atmosfæren fra den historiske handelsplassen og luktene fra sjokoladefabrikken. I det gamle steinovn-bakeriet får du høre historien om hvordan en drev slike bakeri rundt år 1900, og i den gamle butikken kan du handle lokalmat, konfekt og lokal brukskunst. Her holder også Haaheim Sjokolade til og produserer konfekt med fyll av lokale råvarer.

Turen går videre – nå med retning Bergen.  Slapp av i de komfortable setene, nyt den flotte naturen og landskapet og bebyggelsen som farer forbi, og gjør dere klar for den siste opplevelsen på turen.

Ginsmaking med Bareksten - verdenskjent gin fra Bergen

Visste du at verdens beste gin er norsk? Og ikke bare det, men at den er fra selveste Bergen? Som siste stopp ankommer vi bryggen like ved bryggeriet OSS CRAFT Distillery, hvor destillatør Stig Bareksten tråler norske grøftekanter etter vekster han kan bruke i sin gin.

Det er en ca. 5 minutters spasertur fra båten til destilleriet. Her inviteres dere nå inn på omvisning i produksjonslokalene, hvor det blir historiefortelling og smaking av et utvalg gin. 

Bareksten Botanical Gin ble i 2017 tildelt dobbelt gull i San Francisco World Spirits Competition, det årlige uoffisielle verdensmesterskapet i brennevin. I dette mesterskapet avgjøres alt ved blindtesting, det vil si at det var kun kvalitet og smak som sjarmerte dommerne. Den høythengende «dobbelt gull» betyr at samtlige 42(!) dommere gav ginen toppkarakter. Avhengig av hvem du spør, vil du høre at Bareksten Botanical Gin smaker friskt, med et preg av einer, frukt og krydder. Den er tørr og sammensatt, og har en blomstrete duft av sitrus og kanel. 

Retur til Bergen:

Varm i kroppen og med humøret på topp nærmer reisen seg slutten og vi ankommer Zachariasbryggen/Bergen ca kl. 17.30 - lykkelig etter en dag med mange inntrykk og opplevelser.

Tilbake på hotellet venter en deilig 3 retters middag i restaurant Opus 16. Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen.

Guiding
CD-guiding på norsk og engelsk. Andre språk er tilgjengelige og bestemmes av mannskapet ombord.


Tilgjengelighet

Egnet for barnevogner og begrenset antall rullestoler.   

 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

Du har sovet godt i gode senger – og nyter en deilig a la carte frokost før turen går videre til nye eventyr.


Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Bergen 
og fylle minneboken med flere flotte opplevelser.

Bo på samme hotell over flere dager, eller valg blant andre sjarmerende historiske hotell i Bergensområdet – hvert med sitt unike særpreg;

Opplevelsen inkluderer:

 • 2 netter på Opus XVI - et av Bergens flotteste hotell
 • Middag dag 2 i restaurant Opus 16
 • Båtbillett til flott dagscruise langs fjordkysten - i komfortabel katamaran
 • Lunch på familierestauranten til Ørjan Johannessen – vinner av Bocuse d’Or i 2015 – på Bekkjarvik Gjestgiveri
 • Kaffestopp med dagens bakverk, hjemmelaget sjokolade og historiefortelling ved Gamle Uggedal Dampbageri på Tysnes  
 • Ginsmaking på Bareksten – prisbelønt og i verdensklasse

 

Topp 5 ting å oppleve i Bergen:

Se flere aktiviteter og severdigheter her.

Fotokreditering
"Bryggen i Bergen"  Endre Kundsen - VisitBergen.com
"Par på Bryggen"
Martin Håndlykken - VisitNorway.com

"Torstein på Haaheim Gaard" - Benjamin A. Ward - VisitNorway.com


 • Gjelder: Helger i perioden 22/5-20/6 og 21/8-26/9, samt alle dager fra 21/6-15/8 2021
 • Starter/slutter: Bergen
 • Varighet: 2 netter/3 dager
 • Inkl.: 2 overnattinger på Opus XVI med middag dag 2, fjordcruise, lunsj, kaffestopp, historiefortelling og ginsmaking
 • Høydepunkt: Båtcruise fra øy til øy, deilig lunsj på Bekkjarvik Gjestgiveri, kaffestopp på Gamle Uggedal Dampbageri/Våge og ginsmaking med Bareksten

Totalpris per person fra kr. 5 190,-

Avreise
Navn og adresse
Betaling
Kvittering
Bestill turen her:

VELG ROM OG AVREISE:

Reise 
1
Dobbeltrom
Rom 1:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 2:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 3:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 4:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 5:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 6:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 7:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 8:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 9:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 10:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år

0
Enkeltrom
Rom 1:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 2:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 3:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 4:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 5:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 6:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 7:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 8:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 9:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 10:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år

La Opus XVI - midt i hjertet av Bergen sentrum - være ditt hjem i 2 dager – og nyt gode dager krydret med et flott dagscruise som tar deg med ut i den vakre skjærgården langs fjordkysten utenfor Bergen.

Nyt turen, omgivelsene og de flotte opplevelsene som kommer som perler på en snor:

 • 2 netter på Opus XVI - et av Bergens flotteste hotell
 • Middag i restaurant Opus 16 (kun dag 2)
 • Flott dagscruise langs fjordkysten - i komfortabel katamaran
 • Lunch på familierestauranten til Ørjan Johannessen (vinner av Bocuse d’Or i 2015) på Bekkjarvik Gjestgiveri
 • Kaffestopp, hjemmelaget sjokolade og historiefortelling ved det gamle handelsstedet E. H. Vaage Landhandleri og Bageri på Uggedalseidet på Tysnes 
 • Ginsmaking på Bareksten – prisbelønt og i verdensklasse

Dag 1: Innsjekking på Opus XVI

Kvelden før selve utflukten, sjekker du inn på det historiske og unike Opus XVI midt i hjertet av Bergen.

Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter. 

Kommer du med bil, kan du benytte deg av hotellets «valet» parkering, hvor du kjører til hotellets resepsjon og de parkerer bilen for deg (mot en avgift). Du kan også parkere i KlosterGarasjen som ligger sentralt i Bergen sentrum og kun 5 minutter unna hotellet. Eller i Bygarasjen ved tog- og bussterminalen, ca 10 minutter unna.

Middag er ikke inkludert denne første kvelden, men det finnes en mengde restauranter og spisesteder like ved hotellet. 

Vi anbefaler Bryggen Tracteursted som ligger i Bryggestredet, innerst på Bryggen i Bergen. Stedet fra 1708 er gjenåpnet med respekt for de historiske omgivelsene og ligger kun en 7 minutters spasertur fra Opus XVI. Bestill gjerne bord på forhånd for å sikre deg plass.

Hotellet er også behjelpelig med å anbefale ut fra hva du ønsker.

 

Dag 2: Øyhopping i verdensklasse

Etter en god natts søvn og en nydelig a la carte frokost rusler du de korte 5 minuttene fra hotellet til Zachariasbryggen ved Fisketorget som er startsted for turen. Her går du ombord i katamaranen som tar deg med på en flott dagstur ut til øyriket og den vakre skjærgården. Avreise er klokken 10.15.

De moderne båtene har soldekk og komfortabel salong. Kiosken om bord byr på snacks og forfriskninger, også øl og vin. Under turen blir en informert om steder og historier tilknyttet steder vi besøker eller seiler forbi. Vikinger, krigshistorie, og mer moderne tider – samt litt om de 2 verdensmesterne som vi skal besøke.

Vi seiler ut byfjorden og en får se vakre Bergen fra sjøsiden. Turen går fra de mer urbane strøk videre forbi Sotra med retning Os som ligger sør på neset av Bergenshalvøya.

Her åpner den vakre Bjørnefjorden seg med sin storslåtte utsikt over øyrikene og de vakre Kvinnheradsalpene i bakgrunnen – hvor Norges tredje største isbre Folgefonna alltid pryder omgivelsene med melishvit dekke.


Til Bekkjarvik på Austevoll – for lunsj:

Vi seiler videre gjennom den vestlandske skjærgården - ut mot øyriket Austevoll som ligger ut mot Nordsjøen – med hele 667 småkupperte øyer, holmer og skjær.

Her legger vi til ved havnen i idylliske Bekkjarvik, og blir tatt imot på Bekkjarvik Gjestgiveri for en deilig 2 retters lunsj.

Nærheten til havet og lokale mattradisjoner setter sitt preg på måltidet, krydret med inspirasjon fra Gjestgiveriets egen verdensmester Ørjan Johannessen. Han vant gull under verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d´Or i Lyon i Frankrike i 2015, og ble da den femte nordmann som tok gull i konkurransen og satte det lille tettstedet Bekkjarvik på kartet.

Gjestgiveriet kom til på kongelig befaling da danske Kong Christian Quart på 1600-tallet bestemte at gjestgiverhus skulle bygges for hver halve eller hele dagsreise i skibsleden. Her har de tatt i mot losjerende i over tre hundre år. I dag er de fleste bygninger restaurert og tatt i bruk.

Etter lunsj kan du svinge innom Galleri Bekkjarvik, rusle en liten tur i det flotte parkanlegget eller spasere langs den flotte promenaden ved sjøen. Nyt utsikten fra den idylliske og lune båthavnen. Kanskje frister det med en dukkert på sandstranda like ved?

Fra Bekkjarvik til Tysnes – for kaffestopp 

På sjøreisen fra Bekkjarvik til Tysnes får du et flott fjordcruise som tar deg ut på fjorden, og mellom holmer og skjær, blant annet gjennom det idylliske Bårdsundet ved Reksteren.

I dette området var det stor aktivitet i okkupasjonsåra 1940–45, og langs kysten kan en se rester av kanonstillinger og betongbunkere. På Reksteren var det bygget to tyske fort, hvor et er relativt stort og godt bevart. 

Vi ankommer deretter det gamle handelsstedet på Tysnesøya fra 1902 E. H. Vaage Landhandleri og Bageri.  Her inviteres det til nykvernet kaffe og smaking av hjemmelaget sjokolade.

Det er det historiske hotellet Haaheim Gaard som eier og driver stedet. Handelsplassen er restaurert tilbake slik det en gang var - og en kommer inn i en tid en trodde var forbi.

Her vil du få oppleve atmosfæren fra den historiske handelsplassen og luktene fra sjokoladefabrikken. I det gamle steinovn-bakeriet får du høre historien om hvordan en drev slike bakeri rundt år 1900, og i den gamle butikken kan du handle lokalmat, konfekt og lokal brukskunst. Her holder også Haaheim Sjokolade til og produserer konfekt med fyll av lokale råvarer.

Turen går videre – nå med retning Bergen.  Slapp av i de komfortable setene, nyt den flotte naturen og landskapet og bebyggelsen som farer forbi, og gjør dere klar for den siste opplevelsen på turen.

Ginsmaking med Bareksten - verdenskjent gin fra Bergen

Visste du at verdens beste gin er norsk? Og ikke bare det, men at den er fra selveste Bergen? Som siste stopp ankommer vi bryggen like ved bryggeriet OSS CRAFT Distillery, hvor destillatør Stig Bareksten tråler norske grøftekanter etter vekster han kan bruke i sin gin.

Det er en ca. 5 minutters spasertur fra båten til destilleriet. Her inviteres dere nå inn på omvisning i produksjonslokalene, hvor det blir historiefortelling og smaking av et utvalg gin. 

Bareksten Botanical Gin ble i 2017 tildelt dobbelt gull i San Francisco World Spirits Competition, det årlige uoffisielle verdensmesterskapet i brennevin. I dette mesterskapet avgjøres alt ved blindtesting, det vil si at det var kun kvalitet og smak som sjarmerte dommerne. Den høythengende «dobbelt gull» betyr at samtlige 42(!) dommere gav ginen toppkarakter. Avhengig av hvem du spør, vil du høre at Bareksten Botanical Gin smaker friskt, med et preg av einer, frukt og krydder. Den er tørr og sammensatt, og har en blomstrete duft av sitrus og kanel. 

Retur til Bergen:

Varm i kroppen og med humøret på topp nærmer reisen seg slutten og vi ankommer Zachariasbryggen/Bergen ca kl. 17.30 - lykkelig etter en dag med mange inntrykk og opplevelser.

Tilbake på hotellet venter en deilig 3 retters middag i restaurant Opus 16. Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen.

Guiding
CD-guiding på norsk og engelsk. Andre språk er tilgjengelige og bestemmes av mannskapet ombord.


Tilgjengelighet

Egnet for barnevogner og begrenset antall rullestoler.   

 

Dag 3: Utsjekk og nye eventyr

Du har sovet godt i gode senger – og nyter en deilig a la carte frokost før turen går videre til nye eventyr.


Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Bergen 
og fylle minneboken med flere flotte opplevelser.

Bo på samme hotell over flere dager, eller valg blant andre sjarmerende historiske hotell i Bergensområdet – hvert med sitt unike særpreg;

Opplevelsen inkluderer:

 • 2 netter på Opus XVI - et av Bergens flotteste hotell
 • Middag dag 2 i restaurant Opus 16
 • Båtbillett til flott dagscruise langs fjordkysten - i komfortabel katamaran
 • Lunch på familierestauranten til Ørjan Johannessen – vinner av Bocuse d’Or i 2015 – på Bekkjarvik Gjestgiveri
 • Kaffestopp med dagens bakverk, hjemmelaget sjokolade og historiefortelling ved Gamle Uggedal Dampbageri på Tysnes  
 • Ginsmaking på Bareksten – prisbelønt og i verdensklasse

 

Topp 5 ting å oppleve i Bergen:

Se flere aktiviteter og severdigheter her.

Fotokreditering
"Bryggen i Bergen"  Endre Kundsen - VisitBergen.com
"Par på Bryggen"
Martin Håndlykken - VisitNorway.com

"Torstein på Haaheim Gaard" - Benjamin A. Ward - VisitNorway.com

Slik går turen:

Dag 1:
Overnatting - Hotel Opus XVI
Dag 2:
Frokost - Hotel Opus XVI
Avreise Bergen kl. 10.15
Båttur fra Bergen - Øyhopping kl. 10:15 - 17:30
Skjærgården i Sunnhordland
Lunsj på Bekkjavik Gjestgiveri
Vakre fjordkysten
Besøk hos Gamle Uggedal Dampbageri
Besøk hos Stig Bareksten
Ankomst Bergen kl. 17.30
Middag - Hotel Opus XVI
Overnatting - Hotel Opus XVI
Dag 3:
Frokost - Hotel Opus XVI