Skip to Content

Fjordcruise på Oslofjorden - Enveisbillett

Bestill nå! FJORDCRUISE PÅ OSLOFJORDEN - ENVEISBILLETT


Enveisbillett til fjordcruise fra 
Oslo til Oscarsborg/Drøbak eller fra Oscarsborg/Drøbak til Oslo

Opplev Oslo fra et nytt perspektiv og utforsk Oslofjorden på et komfortabelt og miljøvennlig fjordcruise med elektriske Legacy of The Fjords. Denne enveis billetten tar deg enten fra Oslo sentrum til historiske Oscarsborg Festning/Drøbak, eller fra Oscarsborg/Drøbak til Oslo - forbi idylliske kystbyer og pittoreske havneperler på begge sider av fjorden. 

  • Start reisen i Drøbak, Oscarsborg eller Oslo 
  • Fergebillett mellom Drøbak og Oscarsborg er inkludert i prisen 

Oslo - Norges hovedstad og en av Norge eldste byer, er generøst skjenket med en fantastisk natur og en flott beliggenhet innerst i Oslofjorden. Med mange øyer og lett tilgang til fjorden fra sentrum er det en flott fjord å oppleve. 

Fjordcruiset gir deg god utsikt til Oslo med sin flotte arkitektur og historiske steder, som for eksempel Operahuset, Akershus festning og Tjuvholmen. Båten seiler forbi Bygdøy med det iøynefallende Frammuseet på en side og indre Oslofjords idylliske øyer på den andre. Ellers kan du nyte det flotte landskapet av øyer, holmer, pittoreske fyrtårn og fastlandet.

Om bord kan du via QR-kode laste ned audioguiding gjennom den gratis appen "Voice of Norway". Her får du blant annet høre historiene om Bjørvika, om badestrender og kulturminner på Hovedøya, om vikingskattene på Bygdøy, hyttene på Nakkholmen og Lindøya, og nudiststranda på Huk. Historier om livet i havet, torpedering av Blücher, troll og mur under havet er også med. Her er det bare å se, nyte og lytte. Audioguiden er tilgjengelig på norsk, engelsk, tysk og spansk. 

Ved ankomst Oscarsborg står du fritt til å utforske den unike festningsøyen og lære mer om dens spennende historie. Oscarsborg Festning er et av de mest sentrale minnesmerker fra 2. verdenskrig i Norge. Senkningen av krysseren Blücher 9. april var et av de få effektive mottrekkene den norske forsvarsmakten greide å rette mot de tyske inntrengerne. I dag er festningen «sivilisert» og har ingen militære funksjoner, men administreres av en militær kommandant. Derfor vaier fortsatt splittflagget over den gamle borgen.

Herfra går det ferge til og fra idylliske Drøbak hvor du kan vandre rundt i den koselige trehusbebyggelsen, besøke kunstgallerier og småbutikker, eller ta en tur på byens mange strender. Overfart er kun 5 minutter. Se rutetider her.

Med buss til/fra Drøbak:
Det går både ekspressbuss og vanlig buss mellom Oslo og Drøbak. Ekspressbuss tar 40 minutter, vanlig buss ca 50 minutter. Bussen går fra Oslo Bussterminal like ved Oslo Sentralbanestasjon og har endestasjon på Drøbak Brygge. Tilbake kan du ta bussen fra Drøbak Torg til f.eks. Oslo S (som er stoppestedet nærmest Oslo Jernbanestasjon). Pris er ca kr 65,-.

Ruteopplysning: www.ruter.no 


Rutetider
Se rutetider for fjordcruise her

Prisen inkluderer:
• Fjordcruise på Oslofjorden fra Oslo eller Oscarsborg
• Fergebillett mellom Oscarsborg og Drøbak
• Inngang på Festningsmuseet med historiefortelling via app 

Vær oppmerksom på at billetten ikke kan overføres til tredjeperson. Billetter kan også kjøpes på kaien.

Guidede turer og måltider er ikke inkludert i båtbilletten. Disse må forhåndsbestilles hos de ulike leverandørene. 
Sykler, kajakk eller hund kan medbringes mot et tillegg i pris (kr 100,- per stk).

I perioden fra og med 27. juni til og med 14. august er det ikke mulig å bestille egen guide, men du kan være med på en såkalt "Åpen tur", hvor du går i gruppe med andre. Åpen tur arrangeres hver dag fra kl. 12.30 - 14.30, koster 100,- per person og betales på stedet.  Les mer her.


Få mer ut av rundturen:

  • Oscarsborg Museum inviterer publikum til en bred historisk presentasjon av festningens betydning. Omvisning er ikke inkludert i denne billetten, men det er også mulig å besøke Festningsmuseet på egen hånd. Når du er der inne, kan du logge deg på med QR-koden og få en omvisning "på øret", via din egen telefon. 

  • Vil du ta en tur til idylliske Drøbak, kan du også bruke billetten din på fergen som går mellom Oscarsborg og Drøbak en gang i timen. Overfarten tar kun ca 5 minutter. Med trange gater og malerisk preg har Drøbak tiltrukket seg gjester gjennom generasjoner og byen har etter hvert fått mange navn som: badebyen, kulturbyen, julebyen, en blomst i Norden og rosenes by for å nevne noen. Rutetabell finner du her.

    Båten går til/fra Sundbrygga i Drøbak. Stranden er like ved havnen, men merk at det er en spasertur på rundt 15 minutter fra kaien til sentrum.

Ønsker du å inkludere måltider eller flere opplevelser?

Bestill båtbillett med fjordcruise tur/retur 
Bestill vår festningcruisepakke med lunsj
Bestill vår festningcruisepakke med middag
Bestill vår festningcruisepakke med historisk overnatting og måltider på Oscarsborg Hotel & Resort
 

Back to top