Skip to Content

Fjordcruise fra Oslo til historiske Oscarsborg festning

Bestill nå! FJORDCRUISE FRA OSLO TIL HISTORISKE OSCARSBORG FESTNING


Bli med på en flott rundtur fra Oslo til historiske Oscarsborg Festning! 

Opplev Oslo fra et nytt perspektiv og utforsk Oslofjorden på et komfortabelt og miljøvennlig fjordcruise med elektriske Legacy of The Fjords. Turen tar deg fra Oslo sentrum til historiske Oscarsborg Festning - forbi pittoreske havneperler på begge sider av fjorden. 

Oslo - Norges hovedstad og en av Norge eldste byer, er generøst skjenket med en fantastisk natur og en flott beliggenhet innerst i Oslofjorden. Med mange øyer og lett tilgang til fjorden fra sentrum er det en flott fjord å oppleve. 

Når du seiler ut fra Langkaia i Oslo sentrum har du god utsikt til byen med sin flotte arkitektur og historiske steder, som for eksempel Operahuset, Akershus festning og Tjuvholmen. Båten seiler forbi Bygdøy med det iøynefallende Frammuseet på en side og indre Oslofjords idylliske øyer på den andre. Resten av turen har du tid til å nyte det flotte landskapet av øyer, holmer, pittoreske fyrtårn og fastlandet.

Om bord kan du via QR-kode laste ned audioguiding gjennom den gratis appen "Voice of Norway". Her får du blant annet høre historiene om Bjørvika, om badestrender og kulturminner på Hovedøya, om vikingskattene på Bygdøy, hyttene på Nakkholmen og Lindøya, og nudiststranda på Huk. Historier om livet i havet, torpedering av Blücher, troll og mur under havet er også med. Her er det bare å se, nyte og lytte. Audioguiden er tilgjengelig på norsk, engelsk, tysk og spansk. 

Ved ankomst Oscarsborg har du god til å utforske den unike festningsøyen og lære mer om dens spennende historie. Oscarsborg Festning er et av de mest sentrale minnesmerker fra 2. verdenskrig i Norge. Senkningen av krysseren Blücher 9. april var et av de få effektive mottrekkene den norske forsvarsmakten greide å rette mot de tyske inntrengerne. I dag er festningen «sivilisert» og har ingen militære funksjoner, men administreres av en militær kommandant. Derfor vaier fortsatt splittflagget over den gamle borgen.


Vær oppmerksom på at billetten ikke kan overføres til tredjeperson. Billetter kan også kjøpes på kaien.

Du kan også velge å kun ta båtturen tur/retur til Oscarsborg eller å bli lengre for å utforske den historiske festningen og øya. Avgangstidene varierer etter ukedager, så sjekk rutetabellen og finn avgangstiden som passer deg best.

Prisen inkluderer:
• Hybridelektrisk fjordcruise på Oslofjorden - Fra Oslo til Oscarsborg Festning tur/retur
• Fergebillett fra Oscarsborg til Drøbak tur/retur
• Inngang på Festningsmuseet og Kystartillerimuseet med historiefortelling via app - uten guide

Guidede turer og måltider er ikke inkludert i båtbilletten. Disse må forhåndsbestilles hos de ulike leverandørene. 
Sykler, kajakk eller hund kan medbringes mot et tillegg i pris (kr 100,- per stk).


Få mer ut av rundturen:

  • Oscarsborg Museum inviterer publikum til en bred historisk presentasjon av festningens betydning. Omvisning er ikke inkludert i denne billetten, men det er også mulig å besøke Festningsmuseet på egen hånd. Når du er der inne, kan du logge deg på med QR-koden og få en omvisning "på øret", via din egen telefon. 

  • Vil du ta en tur til idylliske Drøbak, kan du også bruke billetten din på fergen som går mellom Oscarsborg og Drøbak en gang i timen. Overfarten tar kun ca 5 minutter. Med trange gater og malerisk preg har Drøbak tiltrukket seg gjester gjennom generasjoner og byen har etter hvert fått mange navn som: badebyen, kulturbyen, julebyen, en blomst i Norden og rosenes by for å nevne noen. Rutetabell finner du her.

    Båten går til/fra Sundbrygga i Drøbak. Stranden er like ved havnen, men merk at det er en spasertur på rundt 15 minutter fra kaien til sentrum.
     

Ønsker du å inkludere måltider eller flere opplevelser?
Vi gjør oppmerksom på at noen av disse turene kun gjennomføres i sommersesongen (primo mai til medio september)
Bestill vår festningcruisepakke med lunsj
Bestill vår festningcruisepakke med middag
Bestill vår festningcruisepakke med historisk overnatting og måltider på Oscarsborg Hotel & Resort
 

Back to top