Avreise
Avreise
Reisendeinformasjon
Navn og adresse
Betaling
Kvittering

Øyhopping i verdensklasse - med 1 overnatting i Bergen på Opus XVI


Bo midt i hjertet av Bergen sentrum på Opus XVI som vil gi deg en en moderne og luksuriøs hotellopplevelse, og hygg deg med et flott dagscruise som tar deg med ut i den vakre skjærgården langs fjordkysten utenfor Bergen.

Nyt turen, omgivelsene og de flotte opplevelsene som kommer som perler på en snor:

 • 1 natt på Opus XVI - et av Bergens flotteste hotell
 • Middag i Restaurant Opus 16 
 • Flott dagscruise langs fjordkysten - i komfortabel katamaran (dag 2) som inkluderer:
  • Lunsj på familierestauranten til Ørjan Johannessen (vinner av Bocuse d’Or i 2015) på Bekkjarvik Gjestgiveri
  • Kaffestopp, hjemmelaget sjokolade og historiefortelling ved det gamle handelsstedet E. H. Vaage Landhandleri og Bageri på Uggdalseidet 
  • Ginsmaking hos Bareksten – prisbelønt og i verdensklasse

 

Dag 1: Innsjekking på Opus XVI

Kvelden før selve utflukten, sjekker du inn på det historiske og unike Opus XVI midt i hjertet av Bergen.

Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er hotellet perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter. 

Kommer du med bil, kan du benytte deg av hotellets «valet» parkering, hvor du kjører til hotellets resepsjon og de parkerer bilen for deg (mot en avgift). Du kan også parkere i KlosterGarasjen som ligger sentralt i Bergen sentrum og kun 5 minutter unna hotellet. Eller i Bygarasjen ved tog- og bussterminalen, ca 10 minutter unna.

Kos deg med en deilig 3 retters middag i restaurant Opus 16, som frister med tradisjonelle franske retter og norske råvarer.  Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen.

Sov godt i deilige senger – midt i hjerte av Bergen – i rom hvor hvert enkelt er skreddersydd og med et elegant designuttrykk takket være byggets unike arkitektur.

 

Dag 2: Øyhopping i verdensklasse

Etter en god natts søvn og en nydelig a la carte frokost rusler du de korte 5 minuttene fra hotellet til Zachariasbryggen ved Fisketorget i Bergen sentrum hvor du går om bord i katamaranen som tar deg med på en flott dagstur ut til øyriket og den vakre skjærgården langs fjordkysten. Avreise fra kaien er klokken 09.30.

De moderne båtene har soldekk og komfortabel salong. Kiosken om bord byr på snacks og forfriskninger, også øl og vin. Se kioskmeny her. Under turen blir en informert om steder og historier tilknyttet steder vi besøker eller seiler forbi. Vikinger, krigshistorie, og mer moderne tider – samt litt om de 2 verdensmesterne som vi skal besøke.

Vi seiler ut byfjorden og en får se vakre Bergen fra sjøsiden. Turen går fra de mer urbane strøk videre forbi Sotra med retning Os som ligger sør på neset av Bergenshalvøya.

Her åpner den vakre Bjørnefjorden seg med sin storslåtte utsikt over øyrikene og de vakre Kvinnheradsalpene i bakgrunnen – hvor Norges tredje største isbre Folgefonna alltid pryder omgivelsene med melishvit dekke.

Til Bekkjarvik på Austevoll – for lunsj:

Vi seiler videre gjennom den vestlandske skjærgården - ut mot øyriket Austevoll som ligger ut mot Nordsjøen – med hele 667 småkupperte øyer, holmer og skjær.

Her legger vi til ved havnen i idylliske Bekkjarvik, og blir tatt imot på Bekkjarvik Gjestgiveri for en deilig 2 retters lunsj.

Nærheten til havet og lokale mattradisjoner setter sitt preg på måltidet, krydret med inspirasjon fra Gjestgiveriets egen verdensmester Ørjan Johannessen. Han vant gull under verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d´Or i Lyon i Frankrike i 2015, og ble da den femte nordmann som tok gull i konkurransen og satte det lille tettstedet Bekkjarvik på kartet.

Gjestgiveriet kom til på kongelig befaling da danske Kong Christian Quart på 1600-tallet bestemte at gjestgiverhus skulle bygges for hver halve eller hele dagsreise i skibsleden. Her har de tatt i mot losjerende i over tre hundre år. I dag er de fleste bygninger restaurert og tatt i bruk.

Etter lunsj kan du svinge innom Galleri Bekkjarvik, rusle en liten tur i det flotte parkanlegget eller spasere langs den flotte promenaden ved sjøen. Nyt utsikten fra den idylliske og lune båthavnen. Kanskje frister det med en dukkert på sandstranda like ved?

Fra Bekkjarvik til Tysnes – for kaffestopp 

På sjøreisen fra Bekkjarvik til Tysnes får du et flott fjordcruise som tar deg ut på fjorden, og mellom holmer og skjær, blant annet gjennom det idylliske Bårdsundet ved Reksteren.

I dette området var det stor aktivitet i okkupasjonsåra 1940–45, og langs kysten kan en se rester av kanonstillinger og betongbunkere. På Reksteren var det bygget to tyske fort, hvor et er relativt stort og godt bevart. 

Vi ankommer deretter det gamle handelsstedet på Tysnesøya fra 1902 E. H. Vaage Landhandleri og Bageri.  Her inviteres det til nykvernet kaffe og smaking av hjemmelaget sjokolade.

Det er det historiske hotellet Haaheim Gaard som eier og driver stedet. Handelsplassen er restaurert tilbake slik det en gang var - og en kommer inn i en tid en trodde var forbi.

Her vil du få oppleve atmosfæren fra den historiske handelsplassen og luktene fra sjokoladefabrikken. I det gamle steinovn-bakeriet får du høre historien om hvordan en drev slike bakeri rundt år 1900, og i den gamle butikken kan du handle lokalmat, konfekt og lokal brukskunst. Her holder også Haaheim Sjokolade til og produserer konfekt med fyll av lokale råvarer.

Turen går videre – nå med retning Bergen.  Slapp av i de komfortable setene, nyt den flotte naturen og landskapet og bebyggelsen som farer forbi, og gjør dere klar for den siste opplevelsen på turen.

Ginsmaking hos Bareksten - verdenskjent gin fra Bergen

Som siste stopp går vi fra skjærgårdsidyll til det mer industrielle. Her ankommer vi bryggen like ved bryggeriet OSS CRAFT Distillery, hvor destillatør Stig Bareksten tråler norske grøftekanter etter vekster han kan bruke i sin gin.

Her inviteres dere nå inn på omvisning i produksjonslokalene, hvor det blir historiefortelling og smaking av et utvalg gin.

NB! Det er en ca. 5 minutters spasertur fra kaien til OSS CRAFT Distillery. Merk at stien opp til bryggeriet kan være noe krunglete for de som er dårlig til bens. Det er ikke lagt opp noe transport på denne strekningen, og det er en forutsetning at en selv kommer seg frem til smakingen i tide. Det er mulig å bestille taxi fra kaien og opp til destilleriet på egen regning. Er dette ønskelig, ta kontakt med mannskapet i god tid før ankomst, slik at de er behjelpelig med å bestille transport.

Bareksten Botanical Gin ble i 2017 tildelt dobbelt gull i San Francisco World Spirits Competition, det årlige uoffisielle verdensmesterskapet i brennevin. I dette mesterskapet avgjøres alt ved blindtesting, det vil si at det var kun kvalitet og smak som sjarmerte dommerne. Den høythengende «dobbelt gull» betyr at samtlige 42(!) dommere gav ginen toppkarakter. Avhengig av hvem du spør, vil du høre at Bareksten Botanical Gin smaker friskt, med et preg av einer, frukt og krydder. Den er tørr og sammensatt, og har en blomstrete duft av sitrus og kanel. 

Retur til Bergen

Varm i kroppen og med humøret på topp nærmer reisen seg slutten og vi ankommer Strandkaien/Bergen ca kl. 18.00 - lykkelig etter en dag med mange inntrykk og opplevelser.

Turen videre legger du opp til selv.


Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Bergen 
og fylle minneboken med flere flotte opplevelser.

Opus XVI har en umiddelbar nærhet til Fisketorget, Bryggen, Torgalmenningen og handlegaten Strandgaten.

Bo på samme hotell over flere dager, eller valg blant andre sjarmerende historiske hotell i Bergensområdet – hvert med sitt unike særpreg;

Opplevelsen inkluderer:

 • 1 natt på Opus XVI - et av Bergens flotteste hotell
 • Middag i restaurant Opus 16
 • Båtbillett til flott dagscruise langs fjordkysten - i komfortabel katamaran
 • Lunsj på familierestauranten til Ørjan Johannessen – vinner av Bocuse d’Or i 2015 – på Bekkjarvik Gjestgiveri
 • Kaffestopp med dagens bakverk, hjemmelaget sjokolade og historiefortelling ved Gamle Uggdal Dampbageri på Tysnes  
 • Ginsmaking på Bareksten – prisbelønt og i verdensklasse

 • Guiding
  CD-guiding på norsk og engelsk.  

 • Tilgjengelighet
  Egnet for barnevogner og begrenset antall rullestoler.

Vi tar forbehold om at det er innbooket minimum 20 personer per tur for at denne turen gjennomføres. Vurderinger av dette gjøres fortløpende, og berørte gjester vil bli kontaktet direkte.

Topp 5 ting å oppleve i Bergen:

Se flere aktiviteter og severdigheter her.

 


 • Gjelder: Gjelder utvalgte dager fra mai-september 2022
 • Starter/slutter: Bergen
 • Varighet: 1 natt/2 dager
 • Inkl.: 1 overnatting på Opus XVI, middag i Restaurant Opus 16, fjordcruise, lunsj, kaffestopp, historiefortelling og ginsmaking
 • Høydepunkt: Båtcruise fra øy til øy, deilig lunsj på Bekkjarvik Gjestgiveri, kaffestopp på Gamle Uggedal Dampbageri/Våge og ginsmaking hos Bareksten

Totalpris per person fra kr. 5 290,-

Avreise
Reisendeinformasjon
Navn og adresse
Betaling
Kvittering
Bestill turen her:

VELG ROM OG AVREISE:

Reise 
1
Superior dobbeltrom
Rom 1:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 2:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 3:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 4:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 5:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 6:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 7:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 8:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 9:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 10:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år

0
Superior enkeltrom
Rom 1:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 2:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 3:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 4:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 5:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 6:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 7:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 8:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 9:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 10:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år

0
Deluxe dobbeltrom
Rom 1:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 2:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 3:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 4:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 5:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 6:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 7:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 8:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 9:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 10:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år

0
Deluxe enkeltrom
Rom 1:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 2:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 3:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 4:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 5:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 6:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 7:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 8:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 9:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 10:
1
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år

Bo midt i hjertet av Bergen sentrum på Opus XVI som vil gi deg en en moderne og luksuriøs hotellopplevelse, og hygg deg med et flott dagscruise som tar deg med ut i den vakre skjærgården langs fjordkysten utenfor Bergen.

Nyt turen, omgivelsene og de flotte opplevelsene som kommer som perler på en snor:

 • 1 natt på Opus XVI - et av Bergens flotteste hotell
 • Middag i Restaurant Opus 16 
 • Flott dagscruise langs fjordkysten - i komfortabel katamaran (dag 2) som inkluderer:
  • Lunsj på familierestauranten til Ørjan Johannessen (vinner av Bocuse d’Or i 2015) på Bekkjarvik Gjestgiveri
  • Kaffestopp, hjemmelaget sjokolade og historiefortelling ved det gamle handelsstedet E. H. Vaage Landhandleri og Bageri på Uggdalseidet 
  • Ginsmaking hos Bareksten – prisbelønt og i verdensklasse

 

Dag 1: Innsjekking på Opus XVI

Kvelden før selve utflukten, sjekker du inn på det historiske og unike Opus XVI midt i hjertet av Bergen.

Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er hotellet perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter. 

Kommer du med bil, kan du benytte deg av hotellets «valet» parkering, hvor du kjører til hotellets resepsjon og de parkerer bilen for deg (mot en avgift). Du kan også parkere i KlosterGarasjen som ligger sentralt i Bergen sentrum og kun 5 minutter unna hotellet. Eller i Bygarasjen ved tog- og bussterminalen, ca 10 minutter unna.

Kos deg med en deilig 3 retters middag i restaurant Opus 16, som frister med tradisjonelle franske retter og norske råvarer.  Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen.

Sov godt i deilige senger – midt i hjerte av Bergen – i rom hvor hvert enkelt er skreddersydd og med et elegant designuttrykk takket være byggets unike arkitektur.

 

Dag 2: Øyhopping i verdensklasse

Etter en god natts søvn og en nydelig a la carte frokost rusler du de korte 5 minuttene fra hotellet til Zachariasbryggen ved Fisketorget i Bergen sentrum hvor du går om bord i katamaranen som tar deg med på en flott dagstur ut til øyriket og den vakre skjærgården langs fjordkysten. Avreise fra kaien er klokken 09.30.

De moderne båtene har soldekk og komfortabel salong. Kiosken om bord byr på snacks og forfriskninger, også øl og vin. Se kioskmeny her. Under turen blir en informert om steder og historier tilknyttet steder vi besøker eller seiler forbi. Vikinger, krigshistorie, og mer moderne tider – samt litt om de 2 verdensmesterne som vi skal besøke.

Vi seiler ut byfjorden og en får se vakre Bergen fra sjøsiden. Turen går fra de mer urbane strøk videre forbi Sotra med retning Os som ligger sør på neset av Bergenshalvøya.

Her åpner den vakre Bjørnefjorden seg med sin storslåtte utsikt over øyrikene og de vakre Kvinnheradsalpene i bakgrunnen – hvor Norges tredje største isbre Folgefonna alltid pryder omgivelsene med melishvit dekke.

Til Bekkjarvik på Austevoll – for lunsj:

Vi seiler videre gjennom den vestlandske skjærgården - ut mot øyriket Austevoll som ligger ut mot Nordsjøen – med hele 667 småkupperte øyer, holmer og skjær.

Her legger vi til ved havnen i idylliske Bekkjarvik, og blir tatt imot på Bekkjarvik Gjestgiveri for en deilig 2 retters lunsj.

Nærheten til havet og lokale mattradisjoner setter sitt preg på måltidet, krydret med inspirasjon fra Gjestgiveriets egen verdensmester Ørjan Johannessen. Han vant gull under verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d´Or i Lyon i Frankrike i 2015, og ble da den femte nordmann som tok gull i konkurransen og satte det lille tettstedet Bekkjarvik på kartet.

Gjestgiveriet kom til på kongelig befaling da danske Kong Christian Quart på 1600-tallet bestemte at gjestgiverhus skulle bygges for hver halve eller hele dagsreise i skibsleden. Her har de tatt i mot losjerende i over tre hundre år. I dag er de fleste bygninger restaurert og tatt i bruk.

Etter lunsj kan du svinge innom Galleri Bekkjarvik, rusle en liten tur i det flotte parkanlegget eller spasere langs den flotte promenaden ved sjøen. Nyt utsikten fra den idylliske og lune båthavnen. Kanskje frister det med en dukkert på sandstranda like ved?

Fra Bekkjarvik til Tysnes – for kaffestopp 

På sjøreisen fra Bekkjarvik til Tysnes får du et flott fjordcruise som tar deg ut på fjorden, og mellom holmer og skjær, blant annet gjennom det idylliske Bårdsundet ved Reksteren.

I dette området var det stor aktivitet i okkupasjonsåra 1940–45, og langs kysten kan en se rester av kanonstillinger og betongbunkere. På Reksteren var det bygget to tyske fort, hvor et er relativt stort og godt bevart. 

Vi ankommer deretter det gamle handelsstedet på Tysnesøya fra 1902 E. H. Vaage Landhandleri og Bageri.  Her inviteres det til nykvernet kaffe og smaking av hjemmelaget sjokolade.

Det er det historiske hotellet Haaheim Gaard som eier og driver stedet. Handelsplassen er restaurert tilbake slik det en gang var - og en kommer inn i en tid en trodde var forbi.

Her vil du få oppleve atmosfæren fra den historiske handelsplassen og luktene fra sjokoladefabrikken. I det gamle steinovn-bakeriet får du høre historien om hvordan en drev slike bakeri rundt år 1900, og i den gamle butikken kan du handle lokalmat, konfekt og lokal brukskunst. Her holder også Haaheim Sjokolade til og produserer konfekt med fyll av lokale råvarer.

Turen går videre – nå med retning Bergen.  Slapp av i de komfortable setene, nyt den flotte naturen og landskapet og bebyggelsen som farer forbi, og gjør dere klar for den siste opplevelsen på turen.

Ginsmaking hos Bareksten - verdenskjent gin fra Bergen

Som siste stopp går vi fra skjærgårdsidyll til det mer industrielle. Her ankommer vi bryggen like ved bryggeriet OSS CRAFT Distillery, hvor destillatør Stig Bareksten tråler norske grøftekanter etter vekster han kan bruke i sin gin.

Her inviteres dere nå inn på omvisning i produksjonslokalene, hvor det blir historiefortelling og smaking av et utvalg gin.

NB! Det er en ca. 5 minutters spasertur fra kaien til OSS CRAFT Distillery. Merk at stien opp til bryggeriet kan være noe krunglete for de som er dårlig til bens. Det er ikke lagt opp noe transport på denne strekningen, og det er en forutsetning at en selv kommer seg frem til smakingen i tide. Det er mulig å bestille taxi fra kaien og opp til destilleriet på egen regning. Er dette ønskelig, ta kontakt med mannskapet i god tid før ankomst, slik at de er behjelpelig med å bestille transport.

Bareksten Botanical Gin ble i 2017 tildelt dobbelt gull i San Francisco World Spirits Competition, det årlige uoffisielle verdensmesterskapet i brennevin. I dette mesterskapet avgjøres alt ved blindtesting, det vil si at det var kun kvalitet og smak som sjarmerte dommerne. Den høythengende «dobbelt gull» betyr at samtlige 42(!) dommere gav ginen toppkarakter. Avhengig av hvem du spør, vil du høre at Bareksten Botanical Gin smaker friskt, med et preg av einer, frukt og krydder. Den er tørr og sammensatt, og har en blomstrete duft av sitrus og kanel. 

Retur til Bergen

Varm i kroppen og med humøret på topp nærmer reisen seg slutten og vi ankommer Strandkaien/Bergen ca kl. 18.00 - lykkelig etter en dag med mange inntrykk og opplevelser.

Turen videre legger du opp til selv.


Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Bergen 
og fylle minneboken med flere flotte opplevelser.

Opus XVI har en umiddelbar nærhet til Fisketorget, Bryggen, Torgalmenningen og handlegaten Strandgaten.

Bo på samme hotell over flere dager, eller valg blant andre sjarmerende historiske hotell i Bergensområdet – hvert med sitt unike særpreg;

Opplevelsen inkluderer:

 • 1 natt på Opus XVI - et av Bergens flotteste hotell
 • Middag i restaurant Opus 16
 • Båtbillett til flott dagscruise langs fjordkysten - i komfortabel katamaran
 • Lunsj på familierestauranten til Ørjan Johannessen – vinner av Bocuse d’Or i 2015 – på Bekkjarvik Gjestgiveri
 • Kaffestopp med dagens bakverk, hjemmelaget sjokolade og historiefortelling ved Gamle Uggdal Dampbageri på Tysnes  
 • Ginsmaking på Bareksten – prisbelønt og i verdensklasse

 • Guiding
  CD-guiding på norsk og engelsk.  

 • Tilgjengelighet
  Egnet for barnevogner og begrenset antall rullestoler.

Vi tar forbehold om at det er innbooket minimum 20 personer per tur for at denne turen gjennomføres. Vurderinger av dette gjøres fortløpende, og berørte gjester vil bli kontaktet direkte.

Topp 5 ting å oppleve i Bergen:

Se flere aktiviteter og severdigheter her.

 

Slik går turen:

Dag 1:
Middag - Opus XVI
Overnatting - Opus XVI
Dag 2:
Frokost - Opus XVI
Avreise Bergen kl. 09.30
Båttur fra Bergen - Øyhopping i verdensklasse kl. 09:30 - 18:00
Skjærgården i Sunnhordland
Lunsj på Bekkjavik Gjestgiveri
Vakre fjordkysten
Besøk hos Gamle Uggdal Dampbageri
Besøk hos Stig Bareksten
Ankomst Bergen kl. 18.00