Avreise
Avreise
Navn og adresse
Betaling
Kvittering

I Edvard Griegs fotspor


Edvard Grieg (1843–1907) var norsk musikklivs ledende skikkelse i siste del av 1800-tallet og er Norges mest kjente komponist i utlandet. Han skapte en lang rekke verker som fortsatt hører til de oftest fremførte i vår musikkultur: scenemusikken til Peer Gynt, de lyriske stykkene for piano, en lang rekke sanger – og ikke minst klaverkonserten i a-moll, opus 16.

Denne skreddersydde kortferien gir deg mulighet til å følge i komponistens fotspor. Lær mer om den spennende historien rundt Griegs liv, og nyt gode opphold i Bergen og Hardanger.

Dag 1: Ankomst Bergen og Opus XVI

La Opus XVI - midt i hjertet av Bergen sentrum - være starten på din lille reise i Edvard Grieg sine fotspor. Som slektninger av Edvard Grieg, ønsker vertskapet på Opus XVI å gi sine gjester en helt enestående opplevelse – en klassisk, men moderne vri på hotellopplevelsen - som gir en et unikt innblikk i komponistens bemerkelsesverdige liv og erfaringer.

Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter.

Kommer du med bil, kan du benytte deg av hotellets «valet» parkering, hvor du kjører til hotellets resepsjon og de parkerer bilen for deg (mot en avgift). Du kan også parkere i KlosterGarasjen som ligger sentralt i Bergen sentrum og kun 5 minutter unna hotellet. Eller i Bygarasjen ved tog- og bussterminalen, ca 10 minutter unna.

Ved ankomst avtaler du tid for en kort omvisning/presentasjon i hotellets egen Edvard Grieg-utstilling som er bygget på Griegs Opus 16. Gjennomføres primært av Alexander Grieg eller annen ansatt på hotellet.

En musikalsk aperitiff inntas i «Opus 16-stolen» - sammen med et glass musserende. Sett deg vel til rette i ørelappstolen i lobbyen hvor du får på deg et par øretelefoner av god kvalitet for å lytte til Edvard Grieg sin A-moll konsert, Opus 16.

Deretter venter en smakfull 3-retters middag i hotellets restaurant, hvor menyen er inspirert fra Edvard Grieg sin egen 60-årsdag. Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen.

Fra de klassiske, men likevel moderne rommene, kan du nyte utsikten mot Fløyen eller mot vakre Vågsallmenningen – og sove godt i gode senger.

 

Dag 2: En vandring i Griegs fotspor og besøk på Troldhaugen

Etter en god natts søvn hygger du deg med en deilig à la carte frokost før du begynner en hyggelig byvandring i Griegs forspor i Bergen sentrum. Se ruslerute her

Beregn ca. 1 ½ time på turen.

Før du tar turen ut til Troldhaugen foreslår vi en liten tur opp Fløyfjellet med Fløybanen for et lite lunsjstopp. Utsiktspunktet 320 meter over havet på Fløyfjellet i byfjellene i Bergen er blant Bergens mest populære turistattraksjoner. Utsikten over Bergenshalvøyen er storslagen. Her anbefaler vi et besøk på historiske Fløien Folkerestaurant, høyt hevet over hverdagslivets mas og støy. Nyt en av restaurantens smakfulle småretter eller prøv den svært populære suppebuffeten som serveres med ferskt brød.

Troldhaugen - hjemmet til Edvard og Nina Grieg

Et «must» i fotsporene til Edvard Grieg, er et besøk på Troldhaugen. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag fylt av interessante minner om Grieg og har siden 1928, da området ble åpnet som museum, vært et valfartssted for Griegelskere fra alle kanter av verden. Med fantastisk utsikt ut over Nordåsvannet kan du nyte en is eller en kopp kaffe, før og etter museumsbesøket.

Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen. Inngangbilletten er inkl. i pakken.

 • Lunchkonsert i tidsrommet 15. juni – 25. august (ikke inkludert)
  Vi anbefaler en lunsjkonsert i Norges vakreste kammermusikksal, Troldsalen. Her møter du noen av Norges fremste pianister, som med musikalske kunnskaper og personlig vri presenterer sitt eget utvalgte Grieg-repertoar. Gjelder i ovennevnte tidsrom, alle dager unntatt mandag. Konsertstart er kl. 13.00 og varighet er 30 min.  

  Billetter til lunsjkonsert er ikke inkludert i pakken. Se konsertkalender og bestill billetter til lunchkonsert på forhånd her.

 

Komponisthytten på Hotel Ullensvang

Etter et hyggelig besøk på Troldhaugen går turen videre til Lofthus i Hardanger, og til Hotel Ullensvang – hvor Edvard Grieg tilbrakte mye tid – og fikk mye inspirasjon.

Se kjørerute her. Reisetid er ca. 2 ½ time.

Gjør gjerne et stopp på Voss, den lille fjellbygda som er blitt verdenskjent som en ekstremsportbygd, men bygda er også full av historie, kunst og attraksjoner.  Flere gode opplevelser tar du med deg fra Hardanger og Voss Museum.

I 1877 kom den verdenskjente komponisten til Lofthus for første gang. Edvard Grieg hadde mistet både sine foreldre og sin datter. Han var nedbrutt og måtte ut av byen. Den berømte komponisten fikk invitasjoner fra flere steder over hele Europa. Men han valgte Ullensvang i Hardanger. Det leget hans sinn samtidig som han skrev musikk som alltid vil leve. Han syntes det var fantastisk å være i denne naturen og ikke minst blant fjordfolket. Ofte gikk han turer på Lofthus. Hans besøkte folk og fikk inspirasjon gjennom sang og musikk som de bød på. 

Flere av hans største verker er inspirert av Hardanger-naturen. Vennskapet til det første vertskapet på hotellet, Brita og Hans Utne var varmt, og Nina og Edvard Grieg besøkte Lofthus sommer etter sommer. Les mer om Griegs besøk i Hardanger her.

Hans originale skrivehytte står den dag i dag i hagen på Hotel Ullensvang.

Hotel Ullensvang hadde sin spede begynnelse i 1846. I dag har hotellet fasiliteter som flotte Ullensvang bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Med sin lokasjon midt i Hardanger er hotellet det perfekte stedet for å oppleve regionen. Omkranset av den slående Hardangernaturen er du sikret en fantastisk utsikt over Hardangers særegne natur, uansett hvilket hotellrom du velger.

Gode matopplevelser er i fokus på Hotel Ullensvang. Om kvelden serveres en smakfull 3-retters middag i restauranten, med spektakulær utsikt både mot Folgefonna og Hardangerfjorden. Middagen serveres mellom kl. 19.00 – 21.00.

I Ullensvang Bad kan du slappe av i hotellets innbydende rekreasjonsområde med bl.a. oppvarmet inn- og utendørsbasseng og boblebad. Innebasseng åpner kl. 06.00, utebasseng og svømmekanal åpner kl. 08.00. Åpent til kl. 22.00.

Dag 3: Utsjekk og (lyd-)guided tur på Lofthus i Edvard Griegs fotspor

Etter en forfriskende morgendukkert i badebassenget – for de ekstra vågale lokker fjorden til å ta et bad i badebukta – venter en deilig frokost.

Før avreisen tar vi deg med på en lydguidet rundtur i Lofthus-bygda i Edvard Griegs fotspor. Via Voice of Norway-appen (som du laster ned på din mobil) får du gleden av å høre 4. generasjon tidligere hotelleier Edmund Harris Utne fortelle historier om Edvard Grieg’s tid i Hardanger. Turen tar 60 – 90 minutter.


Inkludert i «Edvard Grieg sine fotspor» pakken er:

 • 1 overnatting på Opus XVI
 • 1 overnatting på Hotel Ullensvang
 • 2 frokoster
 • 1 3-retters middag på Opus XVI
 • 1 3 retters middag på Hotel Ullensvang
 • Inngangsbillett til Troldhaugen
 • Lyd-guidet tour i Edvard Griegs fotspor på Lofthus-bygda

Drikke til maten er ikke inkludert.


Bli gjerne lenger i Hardanger:

Forleng gjerne oppholdet på Hotell Ullensvang med flere dager – for å puste inn og puste ut og bli kjent med det sjarmerende tettstedet Lofthus og Hardanger – og alt det har å tilby.

Vi anbefaler blant annet:

Se flere opplevelser her.

Dere kjører selv mellom hotellene og til opplevelsene som er lagt inn i denne kortferien.  

Vi anbefaler også å forlenge oppholdet i og rundt Bergen:

Kom også gjerne noen dager før til Bergen og forleng opplevelsen. Vi anbefaler da en tur innom Bergen Offentlige Bibliotek, som er den stolte vert for Edvard Griegs arkiv og samling. Les mer om samlingen her.

Andre ting å oppleve i Bergen:

Bo på samme hotell over flere dager, eller valg blant andre sjarmerende historiske hotell i Bergensområdet – hvert med sit særpreg.

 


 • Gjelder: Hele året 2022
 • Startsted: Bergen
 • Varighet: 2 netter / 3 dager
 • Inkl.: 2 overnattinger inkl. frokost og middag, inngang til Troldhaugen og lydguidet tour i Edvard Griegs fotspor på Lofthus
 • Høydepunkt: Opus XVI’s egen Grieg-utstilling, besøk i hjemmet til Grieg på Troldhaugen og komponisthytten i Hardanger
 • Transport: Egen bil / MC

Totalpris per person fra kr. 4 490,-

Avreise
Navn og adresse
Betaling
Kvittering
Bestill turen her:

VELG ROM OG AVREISE:

1
Rom med fjellutsikt (Ullensvang)
Rom 1:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 2:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 3:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 4:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 5:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 6:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 7:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 8:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 9:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 10:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år

0
Rom med fjordutsikt (Ullensvang)
Rom 1:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 2:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 3:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 4:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 5:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 6:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 7:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 8:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 9:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år
Rom 10:
2
Voksne
0
Barn
Alder barn 1:
12
år
Alder barn 2:
12
år
Alder barn 3:
12
år
Alder barn 4:
12
år

Edvard Grieg (1843–1907) var norsk musikklivs ledende skikkelse i siste del av 1800-tallet og er Norges mest kjente komponist i utlandet. Han skapte en lang rekke verker som fortsatt hører til de oftest fremførte i vår musikkultur: scenemusikken til Peer Gynt, de lyriske stykkene for piano, en lang rekke sanger – og ikke minst klaverkonserten i a-moll, opus 16.

Denne skreddersydde kortferien gir deg mulighet til å følge i komponistens fotspor. Lær mer om den spennende historien rundt Griegs liv, og nyt gode opphold i Bergen og Hardanger.

Dag 1: Ankomst Bergen og Opus XVI

La Opus XVI - midt i hjertet av Bergen sentrum - være starten på din lille reise i Edvard Grieg sine fotspor. Som slektninger av Edvard Grieg, ønsker vertskapet på Opus XVI å gi sine gjester en helt enestående opplevelse – en klassisk, men moderne vri på hotellopplevelsen - som gir en et unikt innblikk i komponistens bemerkelsesverdige liv og erfaringer.

Hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876, opprinnelig bygget til Bergen Kreditbank. Den unike bygningen, på folkemunne kalt «Banco Rotto», er et kjent landemerke i Bergen med sin distinkte murfasade og karakteristiske arkitektoniske stil. Med sin beliggenhet midt i hjertet av Bergen er perfekt for tilreisende som ønsker å oppleve Bergensk kultur og natur. Fra hovedinngangen er du like ved historiske Bryggen, Fisketorget og den berømte Fløybanen som tar deg opp til Fløyfjellet på 10 minutter.

Kommer du med bil, kan du benytte deg av hotellets «valet» parkering, hvor du kjører til hotellets resepsjon og de parkerer bilen for deg (mot en avgift). Du kan også parkere i KlosterGarasjen som ligger sentralt i Bergen sentrum og kun 5 minutter unna hotellet. Eller i Bygarasjen ved tog- og bussterminalen, ca 10 minutter unna.

Ved ankomst avtaler du tid for en kort omvisning/presentasjon i hotellets egen Edvard Grieg-utstilling som er bygget på Griegs Opus 16. Gjennomføres primært av Alexander Grieg eller annen ansatt på hotellet.

En musikalsk aperitiff inntas i «Opus 16-stolen» - sammen med et glass musserende. Sett deg vel til rette i ørelappstolen i lobbyen hvor du får på deg et par øretelefoner av god kvalitet for å lytte til Edvard Grieg sin A-moll konsert, Opus 16.

Deretter venter en smakfull 3-retters middag i hotellets restaurant, hvor menyen er inspirert fra Edvard Grieg sin egen 60-årsdag. Avtal gjerne tidspunkt for middagen tidligere på dagen.

Fra de klassiske, men likevel moderne rommene, kan du nyte utsikten mot Fløyen eller mot vakre Vågsallmenningen – og sove godt i gode senger.

 

Dag 2: En vandring i Griegs fotspor og besøk på Troldhaugen

Etter en god natts søvn hygger du deg med en deilig à la carte frokost før du begynner en hyggelig byvandring i Griegs forspor i Bergen sentrum. Se ruslerute her

Beregn ca. 1 ½ time på turen.

Før du tar turen ut til Troldhaugen foreslår vi en liten tur opp Fløyfjellet med Fløybanen for et lite lunsjstopp. Utsiktspunktet 320 meter over havet på Fløyfjellet i byfjellene i Bergen er blant Bergens mest populære turistattraksjoner. Utsikten over Bergenshalvøyen er storslagen. Her anbefaler vi et besøk på historiske Fløien Folkerestaurant, høyt hevet over hverdagslivets mas og støy. Nyt en av restaurantens smakfulle småretter eller prøv den svært populære suppebuffeten som serveres med ferskt brød.

Troldhaugen - hjemmet til Edvard og Nina Grieg

Et «must» i fotsporene til Edvard Grieg, er et besøk på Troldhaugen. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag fylt av interessante minner om Grieg og har siden 1928, da området ble åpnet som museum, vært et valfartssted for Griegelskere fra alle kanter av verden. Med fantastisk utsikt ut over Nordåsvannet kan du nyte en is eller en kopp kaffe, før og etter museumsbesøket.

Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen. Inngangbilletten er inkl. i pakken.

 • Lunchkonsert i tidsrommet 15. juni – 25. august (ikke inkludert)
  Vi anbefaler en lunsjkonsert i Norges vakreste kammermusikksal, Troldsalen. Her møter du noen av Norges fremste pianister, som med musikalske kunnskaper og personlig vri presenterer sitt eget utvalgte Grieg-repertoar. Gjelder i ovennevnte tidsrom, alle dager unntatt mandag. Konsertstart er kl. 13.00 og varighet er 30 min.  

  Billetter til lunsjkonsert er ikke inkludert i pakken. Se konsertkalender og bestill billetter til lunchkonsert på forhånd her.

 

Komponisthytten på Hotel Ullensvang

Etter et hyggelig besøk på Troldhaugen går turen videre til Lofthus i Hardanger, og til Hotel Ullensvang – hvor Edvard Grieg tilbrakte mye tid – og fikk mye inspirasjon.

Se kjørerute her. Reisetid er ca. 2 ½ time.

Gjør gjerne et stopp på Voss, den lille fjellbygda som er blitt verdenskjent som en ekstremsportbygd, men bygda er også full av historie, kunst og attraksjoner.  Flere gode opplevelser tar du med deg fra Hardanger og Voss Museum.

I 1877 kom den verdenskjente komponisten til Lofthus for første gang. Edvard Grieg hadde mistet både sine foreldre og sin datter. Han var nedbrutt og måtte ut av byen. Den berømte komponisten fikk invitasjoner fra flere steder over hele Europa. Men han valgte Ullensvang i Hardanger. Det leget hans sinn samtidig som han skrev musikk som alltid vil leve. Han syntes det var fantastisk å være i denne naturen og ikke minst blant fjordfolket. Ofte gikk han turer på Lofthus. Hans besøkte folk og fikk inspirasjon gjennom sang og musikk som de bød på. 

Flere av hans største verker er inspirert av Hardanger-naturen. Vennskapet til det første vertskapet på hotellet, Brita og Hans Utne var varmt, og Nina og Edvard Grieg besøkte Lofthus sommer etter sommer. Les mer om Griegs besøk i Hardanger her.

Hans originale skrivehytte står den dag i dag i hagen på Hotel Ullensvang.

Hotel Ullensvang hadde sin spede begynnelse i 1846. I dag har hotellet fasiliteter som flotte Ullensvang bad, egen tennishall og en restaurant med mat tuftet på fantastiske lokale råvarer. Med sin lokasjon midt i Hardanger er hotellet det perfekte stedet for å oppleve regionen. Omkranset av den slående Hardangernaturen er du sikret en fantastisk utsikt over Hardangers særegne natur, uansett hvilket hotellrom du velger.

Gode matopplevelser er i fokus på Hotel Ullensvang. Om kvelden serveres en smakfull 3-retters middag i restauranten, med spektakulær utsikt både mot Folgefonna og Hardangerfjorden. Middagen serveres mellom kl. 19.00 – 21.00.

I Ullensvang Bad kan du slappe av i hotellets innbydende rekreasjonsområde med bl.a. oppvarmet inn- og utendørsbasseng og boblebad. Innebasseng åpner kl. 06.00, utebasseng og svømmekanal åpner kl. 08.00. Åpent til kl. 22.00.

Dag 3: Utsjekk og (lyd-)guided tur på Lofthus i Edvard Griegs fotspor

Etter en forfriskende morgendukkert i badebassenget – for de ekstra vågale lokker fjorden til å ta et bad i badebukta – venter en deilig frokost.

Før avreisen tar vi deg med på en lydguidet rundtur i Lofthus-bygda i Edvard Griegs fotspor. Via Voice of Norway-appen (som du laster ned på din mobil) får du gleden av å høre 4. generasjon tidligere hotelleier Edmund Harris Utne fortelle historier om Edvard Grieg’s tid i Hardanger. Turen tar 60 – 90 minutter.


Inkludert i «Edvard Grieg sine fotspor» pakken er:

 • 1 overnatting på Opus XVI
 • 1 overnatting på Hotel Ullensvang
 • 2 frokoster
 • 1 3-retters middag på Opus XVI
 • 1 3 retters middag på Hotel Ullensvang
 • Inngangsbillett til Troldhaugen
 • Lyd-guidet tour i Edvard Griegs fotspor på Lofthus-bygda

Drikke til maten er ikke inkludert.


Bli gjerne lenger i Hardanger:

Forleng gjerne oppholdet på Hotell Ullensvang med flere dager – for å puste inn og puste ut og bli kjent med det sjarmerende tettstedet Lofthus og Hardanger – og alt det har å tilby.

Vi anbefaler blant annet:

Se flere opplevelser her.

Dere kjører selv mellom hotellene og til opplevelsene som er lagt inn i denne kortferien.  

Vi anbefaler også å forlenge oppholdet i og rundt Bergen:

Kom også gjerne noen dager før til Bergen og forleng opplevelsen. Vi anbefaler da en tur innom Bergen Offentlige Bibliotek, som er den stolte vert for Edvard Griegs arkiv og samling. Les mer om samlingen her.

Andre ting å oppleve i Bergen:

Bo på samme hotell over flere dager, eller valg blant andre sjarmerende historiske hotell i Bergensområdet – hvert med sit særpreg.

 

Slik går turen:

Dag 1:
Omvisning i Opux XVI's egen Edvard Grieg utstilling
En musikalsk aperitif
Middag - Opus XVI
Overnatting - Opus XVI
Dag 2:
Frokost - Opus XVI
Vakre Hardanger
Ullensvang Bad
Middag - Hotell Ullensvang
Dag 3:
Frokost - Hotell Ullensvang
Komponisthytten til Edvard Grieg
Lyd-guidet tour i Edvard Griegs fotspor